ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η Semillas Fitó

αποτελεί Ισπανική πολυεθνική, η οποία ιδρύθηκε το 1880 στη Sant Martí de Provençals, στη Βαρκελώνη. Μέσα σε αυτά τα περισσότερα από 130 χρόνια, έχει μετατραπεί από μια μικρή εταιρεία παραγωγής σπόρων σε μια από τις κορυφαίες πολυεθνικές στον κλάδο της γενετικής αναπαραγωγής, της παραγωγής και της διανομής σπόρων λαχανικών και σοδειών αγρού.

Η εταιρεία έχει καταφέρει να αναπτυχθεί και να ξεπεράσει επιτυχώς την πρόκληση της διεθνοποίησης. Το κλειδί γι’ αυτήν την ανάπτυξη ήταν η δέσμευσή της για Ε&Α&Κ, καθώς επενδύει άνω του 15% του ετήσιου τζίρου της, αποτελώντας τη αγροτική εταιρεία που επενδύει περισσότερα κεφάλαια στην έρευνα.

Επί του παρόντος, το 65% του τζίρου της αντιστοιχεί σε εξαγωγές, πραγματοποιώντας πωλήσεις σε περισσότερες από 70 χώρες.

Η Semillas Fitó αποτελεί ξεκάθαρη ηγέτιδα στις αγορές Μεσογείου και Νότιας Αμερικής, ενώ διαθέτει δέκα θυγατρικές και άμεση παρουσία σε άλλες 10 χώρες. Πολλά από τα κέντρα αυτά διαθέτον δικά τους γραφεία, ερευνητικά κέντρα, αγρούς δοκιμών και εκατοντάδες αγρότες οι οποίοι συνεργάζονται για να βελτιώσουν και να προσαρμόσουν κάθε σπόρο στα τοπικά εδάφη και κλίματα.

Αποτελεί σταθερή δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να αποτελούμε ανεξάρτητη και οικογενειακή ιδιοκτησία. Αποστολή μας είναι να συνεργαζόμαστε στενά με τους αγρότες για να τους βοηθάμε να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω της εξειδίκευσής μας πάνω στους σπόρους. Επιπλέον, το προσωπικό μας διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία και γνώση του τομέα, γεγονός που της επιτρέπει να συμβουλεύουν για βελτιώσεις και τάσεις της αγοράς.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Το τμήμα Λαχανικών παράγει επτά κύρια είδη, μερικά από τα οποία έχουν ηγετική παρουσία στην αγορά, ανάλογα με την περιοχή: ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, πεπόνι, καρπούζι, αγγούρι και κολοκυθάκι, καθώς και ορισμένα όσπρια όπως κουκιά, πράσινα φασόλια και γλυκό καλαμπόκι.

Ο κατάλογος προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει περισσότερες από 500 ποικιλίες προσαρμοσμένες σε διαφορετικές μεσογειακές περιοχές, εύκρατα και υποτροπικά κλίματα.

Υπάρχουν δύο κέντρα παραγωγής, σε Llavaneras (Βαρκελώνη) και Αρίκα (Χιλή) και ερευνητικά κέντρα σε έξι διαφορετικές χώρες: Καμπρέρα και Αλβερία (Ισπανία), Σικελία (Ιταλία), Αττάλεια (Τουρκία), Κουλιακάν  (Μεξικό), Μπανγκαλόρ (Ινδία) και Φλόριντα (ΗΠΑ).

ΣΟΔΕΙΕΣ ΑΓΡΟΥ

Το τμήμα Σοδειών αγρού ειδικεύεται σε τέσσερα κύρια προϊόντα: καλαμπόκι, ηλίανθος, χορτονομή και σόργο.

Εργάζεται πάνω σε 15 είδη καλαμποκιού και 6 ηλίανθους, τα οποία περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία πολύ συγκεκριμένων προϊόντων για ξηρές, ζεστές και θερμικές και υδατικές συνθήκες.

Διαθέτει το μεγαλύτερο κέντρο επεξεργασίας και εφοδιαστικής στη νότια Ευρώπη, στη Barbens (Ισπανία), ένα κέντρο παραγωγής στην Αττάλεια (Τουρκία) και πέντε ερευνητικά κέντρα: σε Cabrera, Barbens και Ντον Μπενίτο (Ισπανία), Delley (Ελβετία) και Μπανγκαλόρ (Ινδία).

ΤΥΡΦΕΣ

Το τμήμα Τύρφες προσφέρει ποικιλιακές λύσεις για τη δημιουργία και ανάπλαση χώρων πρασίνου και αθλητικών γηπέδων, προσαρμοσμένων σε κάθε κλιματική περιοχή και κατάσταση.

Διαθέτει δύο κέντρα εφοδιαστικής, ένα στη Lleida (Ισπανία) και ένα στην Αττάλεια (Τουρκία). Εδώ εκτελούνται οι εργασίες καθαρισμού, επεξεργασίας, προετοιμασίας μειγμάτων, συσκευασίας και αποστολής.

ΧΟΜΠΙ

Το τμήμα Χόμπι παράγει μια σειρά για μη επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αγρότες, οι οποίοι καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά και φροντίζουν τον κήπο τους ως χόμπι. Με τις επωνυμίες Fitó, Fitó Hobby και Eurogarden προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία σπόρων από τις σειρές λαχανικών, λουλουδιών, βοτάνων, χόρτων και οσπρίων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ρίξτε μια ματιά στο παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεών μας

Κεντρικά γραφεία

Selva de Mar 111 08019 Barcelona España
Tel.: 93 303 63 60 · Fax: 93 303 63 73

info@semillasfito.com